Omgeving

Even verderop, in polder ’t Lierderbroek, bevindt zich een uniek weidevogelgebied. In de B&B, die ‘Weidevogels’ dan ook als thema heeft, ligt voor geïnteresseerden een informatiemap over dit onderwerp klaar.

In de nabije omgeving van de B&B liggen prachtige landgoederen zoals landgoed Den Alerdinck met zijn sfeervolle havezate en het rustieke landgoed de Colckhof. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur. Aan de Den Alerdinckweg bij Laag Zuthem starten diverse wandelroutes. Ook in de B& B ligt een routebeschrijving voor u klaar! Rondom het dorp bevinden zich diverse fiets- en wandelroutes, zoals de Boerenlandroute, Rondje Heino en de Knooppuntenroute.

Boodschappendorp Heino bevindt zich op slechts 4 km van de B&B, hier zijn meerdere supermarkten te vinden.

Wat zeker een bezoekje waard is, is Kasteel ’t Nijenhuis met zijn unieke beeldentuin. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Het kasteel maakt deel uit van het vermaarde museum De Fundatie in Zwolle.

Wie liever een mooie stadswandeling wil maken of graag wil shoppen, kan o.a. in het nabijgelegen Zwolle terecht (10 autominuten). In deze sfeervolle oude Hanzestad aan de IJssel barst het van de leuke winkels, knusse restaurantjes en cafés. Vooral op zaterdag, als er weekmarkt is, het toppunt van gezelligheid!

In de B&B ligt een uitgebreide map klaar, met allerlei toeristische informatie over Salland.

Havezate Den Alerdinck.